Top 10 mulinete de crap sub 300 lei

Postat de Robescu Dinu 13.03.2017 0 Comentarii

Pescuitul la crap este stilul cu cei mai multi adepti din tara noastra. Insa, din pacate, nu toti iubitorii acestui gen isi permit scule de top de ultima generatie.
In plus, se pare ca exista un prag psihologic al pretului peste care unii nu pot sa treaca, respectiv 300 lei.
Tinand cont de acest prag, producatorii au inceput sa scoata foarte multe produse foarte bune care sa se incadreze in aceasta marja.
Dintr-o plaja asa mare de produse si cu un numar asa de mare de magazine, practic este foarte greu pentru un pescar sa stie ce sa-si aleaga si sa fie convins ca a cumparat ce trebuie. Pentru a vedea produsul in magazin dati CLICK pe titlu.
Iata un top al celor mai bune 10 mulinete de crap care nu depasesc 300 lei:

 

1. Mulineta crap Okuma Long Bow LB70

Mulineta crap Okuma Long Bow LB70
La scurt timp de la lansare, mulineta Okuma Longbow a ajuns una dintre cele mai apreciate mulinete de stationar datorita raportului imbatabil calitate-pret.
Cuvantul care o poate descrie perfect dupa testari indelungate este fiabilitatea si robustetea.
Cu un design deosebit de atragator, Longbow este mulineta conceputa pentru tractiune si anduranta in conditii de pescuit deosebit de ostile.
Corpul compact si robust ascunde in interior angrenaje capabile sa reziste uzurii mecanice si drilurilor cu cei mai "bataiosi" crapi.
Raportul calitate/pret, puterea mare de recuperare o fac ideala in pescuitul din barca la Dunare. Okuma Long Bow este un adevarat troliu care nu te lasa la greu.
Este foarte robusta, foarte trainica, bine finisata.

 

2.Mulineta crap Okuma Custom Black 6000


Okuma Custom Black este o mulineta de crap ce poate fi utilzata atat pentru pescuitul la crap cat si pentru surfcasting.
Echipata cu tambur long-cast, excelenta pentru lansarile la distante foarte mari.
Sisteml Hydro Block impiedica patrunderea apei, a particulelor de nisip sau praf la angrenaje, facand practic, indestructibila aceasta mulineta.

 

3. Mulineta crap Okuma Aventa BF 8000

Cea mai nouă mulinetă free-spool de la Okuma. Solidă cu un design ce inspiră încredere. Caracteristicile si calitatile o recomanda pentru pescuitul la crapul de talie mare. Raportul calitate/pret imbatabil.

• Sistem On/Off auto trip bait feeding
• 6+1RB rulmenţi pentru funcţionare uniformă
• Rulment cu rolă pentru sistemul Quick anti-reverse
• Pinion de bronz prelucrat mecanic
• Angrenaj eliptic de precizie
• Corp de grafit rezistent la coroziune
• Tambur aluminiu cu clip metalic
• Sârma pick-up de oțel inox
• RESII: echilibrarea rotorului asistată de computer
• Tambur rezervă din aluminiu
• Manivelă One touch cu buton din lemn
• Sistem de control pentru aşezarea firului pe tambur

 

4.

 

Vârful de lance pentru pescuitul la crap sau la feeder o reprezintă lansările la mari distanțe la care, alături de lansetele speciale pentru lansări lungi sunt și mulinetele speciale pentru lansări lungi. De multe ori, lansările de peste 150 metri nici măcar cu echipament special nu se pot atinge, darămite cu unul obișnuit.
Aici trebuie cel mai bun!!


Iar acela trebuie să aibă tambur mare. În cazul nostru vorbim de un diametru de 80 mm și înălțime de 40 mml!!! Pentru ca lansările la distanță să funcționeze, avem nevoie și de inel cu diametru mare la lansetă, care în cazul lansetelor de crap poate fi de 50. Materialul este din metal, pe care poate fi pus și fir textil, al cărui avantaj îl vom simți, căci în comparație cu firul monofilament, din cel textil putem folosi unul mai subțire pe lăngă menținerea rezistenței la rupere și elasticitatea mult mai redusă, în cazul lansărilor la distanță, astfel vom sesiza trăsătura mult mai repede și mai exact.

Binențeles putem să folosi și fir monofilament (cu inserarea unui înaintaș din fir împletit), în cazul pescuitului la feeder grosimea unui fir obișnuit este undeva la 0,20 mm grosime, iar în cazul pescuitului la crap undeva la 0,25. Pescarii la crap, în cazuri extreme, dacă vor să lanseze foarte departe, și împrejurările permit acest lucru (fără agățături pe fund), pot ”să reducă” grosimea firului până la 0,18-0,20 mm.

 

Datorită mărimii tamburului, recuperăm foarte repede montura, prin învârtirea o singură dată a manivelei recuperăm 1 metru de fir pe tambur! Și datorită tamburului nu foarte adânc, nu suntem nevoiți să punem sute de metri de fir pe el.
În multe cazuri la astfel de mărimi mari ale tamburului, firul poate sări ușor sub ea, dar nu în cazul acestei mulinete, căci a fost prevăzut dedesupt cu un prag din material plastic care previne această neplăcere.
Sistemul de frânare este unul cu lamele uriașe, cu ajutorul cărora a fost conceput un sistem de rulare precis care nu se va bloca.


Mulineta a primit 7+1 rulmenți, ce asigură o funcționare lină, parcă nici nu simțim opunere atunci când învârtim manivela.
Manivela din metal este puternic și sigur, dar în același timp rămâne ușoară. Mica greutate este caracteristică și mulinetei în întregime, mai ales că pentru lansările la mari distanțe contează mult și elanul care, la o mulinetă grea nu este sigur că o putem realiza cum trebuie.
Axul este din oțel gros de 6 mm.
Dacă ar trebui să caracterizez această mulinetă cu o singură propoziție, aceasta ar suna în felul următor: „Atingerea distanțelor mari este mai aproape decât am crede!”

    Marime: 8000
    Numar Rulmenti: 7+1
    Raport de recuperare: 4.1:1
    Material tambur: metalic
    Capacitate tambur: 0.30mm/100m
    Greutate: 694g
    Material corp: grafit

 

5.Mulineta Okuma Distance New 6000

New Okuma Distance este o mulineta cu caracteristici de top, proiectata pentru pescarii care-si doresc in mod special sa pescuiasca la distante lungi, forma tamburului permitand aruncari extreme.
Capacitatea mare a tamburului permite  folosirea chiar si a firelor cu diametre mai mari si infasurarea unor lungimi impresionante, lucru important atunci cand practicati pescuitul plantat.
Angrenajele puternice, puterea de franare mare (12kg), manivela de forta si lungimea firului recuperat pe tur de manivela (peste 101cm) sunt caracteristici ce contribuie decisiv pentru prinderea  pestilor de talie mare.
In plus, prin utilizarea tehnologiei Hydro Block care implica pozitionarea unei garnituri de cauciuc in partea frontala a tamburului, apa este impiedicata sa ajunga la angrenaje.
Prin urmare, termenii "forta, durabilitate, distanta" pot fi utilizati fara ezitare pentru a descrie in cateva cuvinte noua mulineta Okuma Distance.

Caracteristici:

    Numar rulmenti 3+1, otel inoxidabil
    Tambur din aluminiu, long-cast
    Marime tambur: 6000
    Frana fata, micrometrica
    Capacitate tambur: 0.35mm/310m
    Raport recuperare: 4.5:1
    Fir recuperat / Tur de manivela: 101.6cm
    Anti revers sistem Quick-Set
    Greutate: 570g
    Sistem LCS: controlul asezarii firului pe tambur
    Sistem WormShaft
    Sistem HydroBlock
    Rotor echilibrat pe computer
    Sistem Even Flow Roller: rulment sub galet.

 

6.Mulineta Carp Expert Pro Cast 150+

 

Atingerea distanțelor mari nu este un lucru ușor de realizat! Lansări de peste 150 metri , se poate realiza doar cu echipamente bine alese. Datorită tamburului extra mare, conic și înalt firul va fuge ușor de pe ea, fie vorba de fir monofil sau textil.

Aliajul din care este confecționat ajută de asemenea la funcționarea lină, căci frecarea mai mică face disponibilă realizarea lansărilor lungi. Firele sunt frumos puse unul lângă celălalt pe tambur, astfel că sub nici o formă nu se intersectează.

O recomandăm mai ales pe lansete Heavy și Extra-Heavy, pentru pescuitul crapului.
9+1 rulmenți asigură funcționarea lină, iar pentru recuperarea firului din apă ne ajută raportul de recuperare ceva mai mare de 4:1.
Foarte mult fir intră pe tambur, deci poate fi folosită și de acei pescari care pescuiesc prin plantarea monturii.


    Marime tambur: 150+;
    Tambur: long cast conic;
    Material tambur: metal dur tratat anticoroziune;
    Capacitate tambur: 0.40mm/320m;
    Rulmenti: 7+1;
    Sistem de franare: fata (micrometrica);
    Raport recuperare: 4.1:1;
    Corp mulineta: grafit;
    Material mulineta: grafit;
    Antirevers: infinit;
    Manivela: metalica;
    Maner: cauciuc-soft touch

 

 

 

7.Mulineta Spro Strategy GTR-X 7500

 


Mulineta cu un aspect riguros, negru complet mat, în conformitate cu tendințele recente impuse de lumea carpfishing-ului contemporană. Prezintă un tambur metalic super loncast cu un design exclusiv, conceput pentru a exprima performanțe excelente în timpul fazei de lansare și în același timp poate să conțină o cantitate mare de fir pentru a satisface nevoile celor care planteaza cu ajutorul unei barci.

 

9.Mulineta feeder Okuma Trio 65 Baitfeeder

 

O mulineta robusta echipata cuBaitrunner, recomandata pentru pescuitul la crap.
Prevazuta cu frână multi-disc Japanese Oiled si sistem franare DFD: Dual Force Drag System.
Rulment pentru sistemul Quick Set anti  reverse si pinion alamă prelucrat mecanic.
Acoperire CRC: Corrosion Resistant Coating process.
Design Crossover aluminiu și grafit.
Angrenaj eliptic de precizie.
Tambur hibrid - aluminiu și grafit si sistem ADC: Aluminum Drag Chamber de precizie.
Manivelă rigidă, din aluminiu forjat si sistem frânare Hydro Block.
Sarma Pick Up solidă din aluminiu anodizat.

 

Marime tambur6000
Greutate mulineta641g
Numar rulmenti9
Raport recuperare4.5:1
Capacitate tambur0.35mm/330m

 

10. Mulineta crap K-Karp Gladio 3D Camo 12000

 Aceasta mulineta este definita de doua atribute: puterea si rezistenta.
Intruneste deopotriva cerintele celor care pescuiesc la distante mari datorita formei tamburului si a sistemului Safe-Cast (blocarea rotorului in timpul aruncarii si evitarea inchiderii accidentale a pick-up-ului), cat si a celor care au nevoie de o mulineta cu angrenaje puternice, pentru pescuit in conditii dificile.
Mulineta Gladio 3D Camo 12000 este de ultima generatie, fiiind dotata cu 7 rulmenti, frana de dimensiune mare cu discuri teflonate si un tambur tip longcast.
Datorita unei tehnologii exclusive, a fost posibila aplicarea unui sablon camuflaj 3D pe toata suprafata exterioara, rezultand un efect realistic foarte apreciat de pescari.

 

In alegerea celor 10 mulinete am luat in calcul nu numai experienta proprie, ci si parerile clientilor care le-au achizitionat si au fost multumiti cu alegerea facuta. Dupa cum vedeti, aveti de unde alege, chiar daca bugetul nu va permite mai mult de 250 lei. Informati-va temeinic, intrebati si alti pescari si luati o hotarare in cunostinta de cauza.

Un pescar informat este intotdeauna in avantaj!

 

LATER UPDATE:      VEZI TOATA OFERTA DIN MAGAZIN PENTRU MULINETE SUB 300 lei  >>>>>>http://bit.ly/2sNJQBH

Leave a Comment