Trusa pescarului la stiuca

Postat de Robescu Dinu 11.04.2017 2 Comentarii

Stiti aia cu "daca ai fi pe o insula si ai putea lua cu tine doar 3 lucruri, care ar fi ele?". Sa zicem ca maine mergi la o partida de pescuit la stiuca si datorita spatiului din geanta nu poti lua cu tine decat o trusa de naluci.
Ce anume ai alege? Tinand cont ca este primavara, apa este inca rece, iar cumetrele, o parte din ele au depus, o parte, cea mai mare, inca nu, ne vom pune in trusa atat naluci cu care vom pescui pe substrat, cat si naluci cu care vom tatona malul apei, stiuta fiind placerea stiucilor capitale de a lenevi la soare in aceasta perioada.
Iata cateva idei despre ce anume ar trebui sa nu lipseasca din aceasta trusa:

 

1. Shadurile. Sunt nalucile fara de care nu putem incepe o partida de pescuit in aceasta perioada. Armate pe jiguri de la 3-5 g si pana la 10-15 g, carlige de la 3/0 si pana la 6/0, daca stiti ca in locul unde pescuiti se afla si trofee. Cateva sugestii cu care sigur veti prinde ar fi:
- Cannibal shad de la Savage Gear...sunt foarte bune pentru aceasta perioada din cauza bataii speciale datorate cozii si a materialului moale.
- Shad 4Predators Slim Shad...subtiri si cu un joc in apa foarte atractiv, in special pe cadere.
- Shad Daiwa Duckfin...prinzatoare si cand sunt in trusa. Prezente in trusa tuturor campionilor!

 

2. Gliderele. Parerea mea este ca gliderul este soldatul universal din trusa pescarului. Daca apa s-a mai incalzit, cumatra iese la apa mai mica odata cu bancurile de pesti cu care se hraneste.
Un glider floating plimbat prin fata ei cu dibacie asigura intotdeauna un drill pe masura. Daca timpul este mai urat, innorat, vant, ploaie, incercati un sinking si cu siguranta nu va va dezamagi. Recomandate:
- Glider GV Lures K80, Hot Tiger, floating sau sinking. De cand le-am descoperit, nu-mi mai lipsesc din trusa. Sunt usor de pescuit, au o miscare naturala si, ceea ce e mai important, sunt prinzatoare.
- Vobler Dorado Drunk Sinking  Acum cativa ani am cumparat unul de la targul de pescuit, mi-a stat in trusa foarte mult timp fara sa dau cu el, pana cand am fost in Delta. A fost naluca cu care am prins cele mai multe stiuci. In functie de timp, il puteti pescui la suprafata cu stopaje scurte, urmate de recuperari line, sau il lasati sa cada si il recuperati folosint tehnica dinti de fierastrau.

 

3. Lingurile. Fac parte din meniul stiucilor incepand cu luna martie-aprilie, pana in noiembrie. Oscilante, rotative, tzac, pac, Doli, Misu, Berti, Giusca..cred ca exista cate una pentru fiecare forma posibila. Cand stiucile sunt mai maraite, folositi-le pe cele cu bataie mai agresiva, gen Dolinger. Daca nu le aveti inca, nu mai stati pe ganduri!

- Lingurita oscilanta Berti Linx, Gigant Silver Patrate. Datorita ondulatilor si a culorii rosii de pe margine sunt irezistibile. Sunt facute de catre campioni, pentru viitori campioni! Plus ca e facuta in Romania!
- Lingurita Oscilanta Dara Killer Dolinger, Argintata. Accentul pus pe detaliu si atentie au dus evolutia acestei naluci catre perfectiune.
- Lingura Oscilanta Rublex Eira. Irlandeza! Regina si campioana! Despre aceasta lingurita s-au scris carti, s-au facut filme...si inca continua sa faca istorie pe balta.

 

4. Spinnerbaiturile. Le-am lasat la urma, dar sa stiti ca datorita eficacitatii lor, cu ele incep intotdeauna o partida de pescuit. Este genul de naluca cu care intotdeauna poti sa faci diferenta. Daca nu mananca, ii faceti pofta cu unul trecut prin fata, si mananca. Daca prindeti numai mici si vreti ceva capital...lansati de cateva ori si veti vedea diferenta imediat! Pescuite in Delta, pe balti, pe baraje...intotdeauna au fost cele care au facut partidele de pescuit memorabile. Recomandari?

- Spinnerbait Berti Shallow Killer, 11g. Se pescuieste cu recuperari liniare, presarate cu mici zvâcniri din vârful lansetei, zvâcniri care întrerup miscarea rectilinie si determina de cele mai multe ori atacul stiucii. Cand mergeti la un pescuit de stiuca si ati folosit tot ce aveti in trusa, fara niciun rezultat notabil, folositi spinnerbaitul Berti, cu siguranta va va salva partida de pescuit.

- Spinnerbait Rapture Sniper Bolsena Shad. Spinnerbait cu palete salcie, carlig japonez extrem de ascutit si rezistent, vartej cu rulment si inel special pentru paleta.
Structura otelita si accesorii de calitate superioara pentru vibratie marunta cu sclipire il fac de nerefuzat de catre stiuci.

- Spinnerbait Carp Zoom Predator Z Oplus. Special concepute pentru pescuitul la stiuca de talie mare.
Excelente pe ape cu adancimi mici si multa vegetatie, echipate cu 2 palete de tip salcie.
 
Cat de mare sa fie si cutia cu care plecam pe balta? Potrivita. Nu merita sa va incarcati cu kile de gume, tone de linguri sau zeci de voblere.
Incercati-le pe acestea, pescuiti-le cu incredere si rezultatele vor veni cu siguranta. Increderea acordata unei naluci s-ar putea sa faca diferenta atunci cand rezultatele se lasa asteptate.

 

2 Comentarii

Andrei D:
12.04.2017, 11:30:22 AM
Reply

Excelent articol. Faceti selectii foarte interesante. Si cel cu topul mulinetelor m-a ajutat.

jericho delgado:
12.04.2017, 08:03:47 PM
Reply

O completare pentru un segment " uitat " in articol : ROTATIVELE RUBLEX ONDEX si RUBLEX VELTIC MEPPS LUSOX si Mepps AGLIA

Leave a Comment