Pescuit din barca pe Chilia

Postat de Robescu Dinu 13.09.2020 0 Comentarii

Iesirea de anul acesta din Delta am facut-o putin mai devreme comparativ cu anii precedenti. A fost o iesire cu adevarat speciala datorita faptului ca am fost singur, dar mai ales ca am stat numai in barca 4 zile si 4 nopti. Pesti au fost si mici si mari, insa as vrea sa va povestesc mai mult despre modul de abordare a partidei si despre echipamentul folosit.

 

 

Pentru ca locul unde pescuisem in anii precedenti era ocupat, am facut o scanare atenta cu sonarul Lowrance HOOK Reveal 7 TripleShot si am decis sa pescuiesc 20m amonte de o cioata scufundata. Sfat: inaintea inceperii partidei de pescuit, cautati cu atentie praguri, cioate, aproximati in functie de adancimea apei, cat timp ii ia nadei sa atinga substratul si abia apoi fixati barca pe pozitia de pescuit.

 

Tinand cont de faptul ca in acea zona vantul isi schimba frecvent directia, este bine sa aveti la voi si o ancora de vant Savage Gear cu care veti reusi sa stabilizati barca, sa nu faca acea miscare stanga-dreapta.

Lansetele folosite: 2 TRABUCCO EPICA EXTREME, 1 WFT Never Crack Heavy Spin 2.70m 100-400g  si o Daiwa Megaforce de 3.60m.
Fir: Trabucco T-Force Tournament Super ISO de 0.45mm
Mulinete: OKUMA LONGBOW 6000, Okuma Tomcat 6000 FD

 


Montura cu care pescuiesc in Delta este cea cu plumb pierdut, la care folosesc:
- Carlige Hayabusa M-1 Nr 2
- Fir Textil PB Products Jelly Wire Weed 20m 35lbs

 

 

Avand in vedere ca in Delta cea mai sigura nada este bolilliesul, folosesc doar de la Decathlon, diferite arome, in functie de temperatura apei. La aceasta iesire cele mai bune au fost cele cu aroma de capsuna. Sfat: pescuiti intotdeauna cu aroma cu care ati nadit - ati nadit capsuna, puneti capsuna in carlig! Fiind solubile, naditi cam la 2h cate 1-2 kg de bile, avand grija sa pescuiti unde cad acestea. 1 sac/zi de boilliesuri este o cantitate cu care veti reusi sa tineti pe vad pestii, mai ramane si sa vrea sa manance.

 

Durata partidei a fost de 4 si 4 nopti, 100% din barca. Pentru dormit am avut o saltea gonflabila - o strangeam dimineata si o umflam seara - si un sac de dormit. Mancarea am tinut-o fara nici cea mai mica grija ca s-ar putea strica, intr-o lada Coleman Xtreme 66 litri.

 

Stiu ca multi dintre voi ati facut sau faceti genul acesta de iesiri destul de des. Pe voi va invit in comentarii sa impartasiti din experientele voastre.
Celor care planuiti astefel de iesiri sper sa va fie de folos ce v-am spus mai sus.

 

 

 

 

 

Leave a Comment