Cum citim SIDE IMAGING la sonarele HUMMINBIRD

Postat de Robescu Dinu 18.04.2018 0 Comentarii Cu ce pescuim,

Totul este în și despre detalii. Cu Humminbird® Side Imaging® câștigi o imagine de la un capăt la altul de pâna la 180 grade a ceea ce se află sub barcă. Intr-o clipă, raza scanează zona pâna la 72m în lateralele bărcii, pentru un total scanat de până la 145m. Imaginea scanată pentru fiecare parte laterală este încorporată pe ecran imediat, prezentand o vedere exceptională a structurii apei.
Puteți amplifica detaliile imaginii cu funcția de zoom sau puteți marca locații GPS.


Raza de înaltă frecvență Side Imaging ne arată structura, acoperirea și conturul cu cea mai mare acuratețe. Imaginile sunt atat de reale încât poți să crezi ca sunt filmate cu o camera, chair dacă apa este tulbure.

Dacă înțelegem câteva concepte simple despre acest lucru, ne va ajuta să întelegem detalile despre SIDE IMAGING pentru sonarele Humminbird, facandu-ne partidele de pescuit mai placute si mai usoare. Comaparam captura ecranului cu diagrama, pentru a vedea si intelege cum functioneaza conceptul SIDE IMAGING. Si nu uitati: SIDE IMAGING este istoricul peste ceea ce tocmai ai trecut cu barca.

 

                                                                                                                             

A. Locatia barcii
Pozitia barcii in relatie cu captura de imagine. Imaginea de pe ecran este este istoricul peste ceea ce tocmai ai trecut cu barca.

B. Coloana de apa
Zona albastru inchis ne arata structura, acopera activitatea dintre suprafata apei si structura apei.

C. Profilul structurii
Prezinta adancimea si terenul scanat direct de sub barca.

D. Forma terenului
Nuantele neutre de albastru reperzinta terenul cel mai plat

E. Terenul in coborare
Nuantele inchise de albasrtu reperezinta terenul in coborare, in panta

 

 

F. Terenul in urcare
Nuantele deschise de albastru reperezinta structura in urcare. Cateodata terenul mai dur, mai tare, apare sub forma nuantei mai deschise.

G. Copacii cazuti
Umbrele scurtate pe orizontala ne indica acoperirea foarte aproape de structura lacului. Unghiul umbrei ne arata orientarea busteanului.

H. Copacii in picioare
Obiectele in picioare scanate sub barca ne apar in coloana de apa. Structura scanata din stanga sau dreapta barcii se vede ca o forma clar definita
cu o umbra adiancenta intunecata. In general, umbrele lungi indica obiecte inalte, iar umbrele mici indica ceva mai mic, mai scurt. Este important de notat ca umbrele de cele mai multe ori ne arata mai mult despre obiecte decat reflectia primara scanata.

Vizualizarea Side Imaging

                                                                                                                                                                           

Citirea imaginilor produse de Humminbird Side Imaging este usoara. Vizualizati imaginea de pe ecran pliata in doua jumatati, apoi pliati din nou imaginea in cel mai jos punct al coloanei de apa. Albastru inchis prezinta reperezentarea vizuala a coloanei de apa si a structurii de sub barca.

Cum intelegem raza de scanare

 

Sonarul Humminbird cu Side Imaging  foloseste o raza de scanare pentru a prelua cadre ale zonei scanate de pana la 72m in lateral stanga sau dreapta ale locatiei. Imaginea returnata de aceasta raza de scanare este redata in imagini cu o precizie extrem de mare, dezvaluind detalii incredibile ale structurii de sub barca.

Se pot observa pilonii de poduri pe fundul lacului.

 

 

Puteti vedea bancurile de pesti unde se hranesc.

 

 

Marcarea de Waypoints
Daca ati vazut ceva interesant sub apa, cum ar fi o barca scufundata, puteti salva locatia exacta cu GPS pentru a va putea intoarce cu usurinta in acel loc.

 

 

Functia ZOOM

Foloseste functia ZOOM pentru a dezvalui si cele mai mici detalii. In poza puteti identifica pradatorii hranindu-se in bancul de pesti.

 

 

Spleet Screen

Acum poti sa urmaresti multiplele tehnologii ale sonarului  intr-o poza completa.

 

 

Linii de interval

Cu aceasta functie puteti aprecia distanta dintre barca si obstacolele scufundate. Se poate observa din poza cum distanta de la barca, la aceasta epava scufundata este de 27feet(8.2m).

 

 

Sonare care au functia SIDE IMAGING:
Sonar Humminbird Helix 7 CHIRP SI GPS GS
Sonar Humminbird Helix 5 Chirp Si GPS G2

 

Leave a Comment